De Mediagroep is een van de vele onderdelen van de VSZ. Alleen leden van de VSZ kunnen deelnemen aan de activiteiten van de Mediagroep. De Mediagroep heeft zijn leden uit het hele land en de Mediagroep is dus niet regiogebonden.

De leden van de VSZ komen in het 'winterseizoen' (dit zien wij overigens ruim, van september -mei) gemiddeld iedere zes weken op een zaterdag bij elkaar. De leden van de mediagroep zijn per toerbeurt, op basis van vrijwilligheid gastheer/vrouw voor de bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt allerhande dia -, foto -, film -, video- en andere media vertoond (nu weet u meteen hoe wij aan onze naam komen). Om een willekeurige greep te doen uit het vertoonde van de afgelopen jaren: dia's van nieuw rijdend materieel uit Zwitserland, foto's van reeds opgeheven lijnen, 16mm.-films uit de jaren 60 en 70, video's van de festiviteiten rond 150 jaar spoorwegen in Zwitserland in 1997.

Wij wisselen daarbij ook informatie uit over opname -apparatuur, interessante lijnen, goede opnamestandpunten en -plaatsen, beeldkwaliteit, kennis van wat je fotografeert etc.

Daarnaast zijn we momenteel bezig om alle dia’s en foto’s die in ons bezit zijn te scannen en digitaal te archiveren.

Wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe leden, en uiteraard in hun beeldmateriaal.

De Mediagroep verzorgt op deze site een deel van het beeldmateriaal.

Stuur voor meer informatie een mail naar: "coordinator_media@spoorgroepzwitserland.nl"