Spoorgroep Zwitserland
Regio Noordwest Nederland
Modelbouw activiteiten

Thema regiobaan

Zweisimmen

Schaal modelbaan

H0m en H0

Maatschappij modelbaan

MOB en BLS (maar andere maatschappijen mogen ook)

Tijdperk modelbaan

Nu

Aantal modules regiobaan

De modulebaan kent zowel normaalspoor als smalspoor en heeft als thema de BLS en MOB, met uiteraard ook relaties naar de SBB. Centraal punt in de baan is het nagebouwde station van Zweisimmen, waar BLS en MOB op elkaar aansluiten. Daarnaast is er in de baan een museumstation opgenomen op basis van de museumlijn Blonay-Chamby. Nagebouwd is een vrije interpretatie van station Blonay, waar de museumlijn aansluit op het net van de MOB. In tegenstelling tot het grote voorbeeld is er hier ook sprake van normaalspoor museumtreinen. Bij het museale smalspoor wordt zowel H0m als H0e rails toegepast.

Elke zaterdag is er een bouwdag van de modulegroep, in Broek op Langedijk.
Inlichtingen over de algemene regioactiviteiten en over de modulegroep zijn te verkrijgen bij Rob van Egmond, email: Regio Noordwest Nederland.
Zie hiernaast voor meer informatie over de modelbouw ctiviteiten in de provincie Noord Holland.
Rob van Egmond, regiocoördinator.

Speciale activiteiten.

Open dagen.

Een paar maal per jaar houden wij een open dag in ons onderkomen.
Toevalligerwijs vond zaterdag 25-nov-2015 ook de officiële opening plaats van het vernieuwde station van Chateau d'Oex. Zie daarvoor de facebook van de mob. Wij vierden dit op bescheiden wijze mee op onze baan met de bijbehorende locomotief in het station Chateau d'Oex.

Verder was er in Chamby een ontmoeting van de beide Gelenktriebwagens van de MOB, de Fze 6/6 2001 en 2002, zie foto hieronder)